Pokud  někdo pamatuje, jak vypadala kaple před časem, určitě zaznamenal hodně velký rozdíl. Zchátralá kulturní památka je téměř jako nová. „Kapličku už opravujeme čtvrtým rokem. Všechno bylo rozpadlé. V prvním roce jsme museli udělat sanace a injektáže," popisoval březovský farář Pavel Michut. Na historické stavbě se totiž podepsala voda, která nasákla do zdí a  celou kapli poškodila.

Nákladná oprava

Projekt na celkovou rekonstrukci nejstarší  památky ve měst počítá celkem se čtyřmi miliony korun. Proto jej farnost rozdělila na několik etap. „Každý rok uděláme část. V letošním roce chceme opravit měděnou báň se zlatou kopulí a část střechy," uvedl kněz. Velkou měrou na opravu této stavby přispívá ministerstvo kultury. Letos přislíbilo tři sta sedmdesát sedm tisíc korun. Na farnost tak zbude dvaačtyřicet tisíc. Tento podíl doplatí radní z městské kasy.

Před rokem řemeslníci opravili fasádu. Kolem kaple nechybí ani nový chodník. Přesto však práce na této významné stavbě ještě nejsou u konce.  Podle faráře budou pokračovat i v příštím roce.