Přemožitele nenašel ani při předchozích dvou ročnících a připsal si tak už třetí triumf v řadě. „Byl to takový můj zlatý hattrick v pojídání zelí,“ okomentoval Jaroslav Němec svůj úspěch. První místo mu patří i v soutěži o nejlepší červené zelí.

Vítězné červené zelí s pomerančem a badyánem od maxijedlíka:

Červené zelí nakládám do klasického zeláku. Hlávky nejprve očistím od vnějších listů, omyji ve studené vodě a nakrouhám. Pak je dám do velké nádoby, kde zelí důkladně promíchám se solí, jablky, cibulí, kmínem a hlavně s nastrouhanou pomerančovou kůrou a rozdrceným badyánem. Na dno zeláku dávám celou rostlinu kopru, kterou přikryji celými listy zelí. A pak začnu soudek plnit zelím. Postupně, po malých vrstvách, které pečlivě pěchuji, přebytečnou šťávu odebírám. Vrchní vrstva zelí musí být jednak srovnaná a také ponořená. Zelí zatížím dobře omytými kameny nebo jiným závažím. Celý zelák překryji lněnou nebo bavlněnou látkou a nechám v teple kvasit. Sleduji bublání. Jakmile zelí přestane bublat nebo bublá jen minimálně, je zkvašené a může jít do chladu. Dokud zelí ze zeláku nespotřebuji, vždy musí mít vodu, jinak se kazí.