Na hřišti pod moravskotřebovským zámkem bude v létě ticho.

Po několika letech skončil provoz dětského hřiště v areálu zámku v Moravské Třebové. „Kvůli realizaci projektu Cesta od renesance k baroku bude v letošním roce uzavřeno hřiště pod první východní ohradní zdí, které zde bylo doposud dočasně umístěno. Na plochách mezi hradebními zdmi budou v následujících měsících probíhat práce na kompletní rekonstrukci zámeckých zahrad, a to až do konce září,“ informovala Dagmar Zouharová, mluvčí moravskotřebovské radnice.

Jakmile ale skončí fáze projektu Cesta od renesance k baroku, která zahrnuje úpravy nejbližšího okolí zámku, tak by se měly dětské atrakce do areálu vrátit. Umístěny však budou na jiných plochách, než byl právě demontovaný dětský koutek, na jehož východní straně nyní zeje vybouraný otvor pro vjezd techniky.

Projekt Cesta od renesance k baroku má přilákat do Moravské Třebové nové turisty. Speciální stezka propojí centrum města s Křížovým vrchem. Projekt počítá s dokončením zámeckých zahrad a revitalizací sedmi památkově chráněných objektů.