V kategorii mužů se na první sedmnáctku čekalo pouze dva útoky, kdy obhájce titulu Široký Důl zastavil časomíru v čase 17,96. Bylo jasné, že tento čas určitě vítězný nebude. Na start se tedy postavil druhý loňský tým Sychotín A. Ten dal 17,46 a ujal se vedení. Na startu bylo ovšem i sychotínské béčko, které ukázalo vyrovnanost obou týmů. Sychotín B srazil oba terče v čase 17,23 a dostal se do čela závodu. Tomuto času se nejvíce přiblížili hasiči z Oldřiše (17,89) a Pohodlí (17,92). Vše se zdálo rozhodnuto, ale všechny překvapil opakovaný pokus Stradouně, která se dostala posledním útokem na stupně vítězů časem 17,67. Sychotín A a B si tedy rozdělil první dvě příčky a třetí skončila Stradouň.

Diváci v Pomezí.
„Na zelené louce“. Nový stadion v Pomezí se stal chloubou tamních sportovců

V kategorii žen se pak obhájkyním titulu Nedvězí vůbec nedařilo a nepřipsaly si žádný bod. Šanci dostaly další týmy. Největším překvapením byl čas děvčat z Pomezí, která dokázala dát fantastický čas 17,58 a už pouze čekala, zda je někdo pokoří. Nejblíže tomu bylo družstvo děvčat ze Žernovníku, které zaostalo o pouhé tři setiny sekundy a dalo 17,61. Velmi vyrovnané stupně vítězů pak doplnila Desná, která si zapsala 17,69. Bramborová medaile putovala do Kamence za čas 17,78.

Senioři předvedli jeden z nejvyrovnanějších závodů ligy. Na prvním místě skončila Oldřiš (15,19), druhé domácí Hartmanice (15,29) a třetí Perálec (15,92). První závod ukázal, že po koronavirové pauze jsou ve výkonech týmů velké rezervy. O reparát se neúspěšné týmy mohou pokusit v sobotu 10. července od 10 hodin v Sádku u Poličky, kde pokračuje okresní liga dalším závodem.

JAKUB PAULÍČEK