Za místní Orlovnou se sešlo třiatřicet družstev mužů, žen a veteránů, aby se vypořádala nejen se zdejší tratí, ale hlavně s tmou a umělým osvětlením. Závod začal  v 21 hodin. Podle hodnocení starších závodníků je třeba v takovém případě „jít více na jistotu".

Závod vše jedině potvrdil. Ukázalo se to v drobných zdrženích při dopravě vody, jistotě spojů. Výsledné časy byly delší o vteřinu a více než na trati s denním světlem. Desná jistě chtěla  vylepšit postavení a poskočit v celkovém hodnocení, ale špatně nasazená proudnice jim dala neplatný pokus. Ve velice dobré formě zastihla první třetina ligy obě družstva z Pomezí, zde bodovalo „áčko". O vyrovnanosti této soutěže svědčí i to, že třetí až sedmé místo dělila ve výsledkové listině ani ne 1 vteřina. Současný lídr, družstvo Hartmanic A, si ze soutěže odneslo 14. místo a jak řekl pan Pachovský: „Nemusíme vyhrávat, stačí pravidelně sbírat body".

Technická novinka se objevila v družstvu Borové, která představila na základně japonský stroj. Zatím ještě nekonkuruje našim PS 12. Ženský závod  začínalo „B" družstvo domácích se základním časem 24:62 a byl to čas opravdu průměrný, protože skončili na 5. místě z devíti družstev. Čas 19:88 jako jediný pod dvacet vteřin zaběhlo družstvo Hartmanic. Špatný spoj na rozdělovači, který zároveň osprchoval komentátora, zapsal na poslední místo výsledkové listiny ženy  z Kamence. „Nudou v Brně" by se dala nazvat situace v kategorii veteránů. Hartmanice vysoce kvalitní čas 17:92, druhé místo Široký Důl a potom zbylá družstva, to je letošní liga veteránů. Hasiči v Oldříši udělali dobrý závod a počasí jim v tom jen pomohlo.

JIŘÍ FELTL