Tento týden se s malými ostrými nožíky studenti zařízli do zeleniny, vyzkoušeli si také vytvářet ornamenty na jablkách. Pod jejich rukama se objevovaly nejen drobné květy, ale někdo vykouzlil i motýla. Škola v Poličce se carvingu věnuje už několik let. Někteří studenti jsou v tomto oboru velmi zruční. Naposledy zazářil Daniel Pohorský na olympiádě v Německu, kde skončil v bronzovém pásmu.
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditFOTO: Jedlé umění aneb Jak se dělá populární carving
Polička - Mistr Luděk Procházka učí studenty v odborné škole v Poličce carvingu. Pod jeho vedením se žáci seznamují s vyřezáváním ovoce a zeleniny.
Kliknutím zvětšíte
Jedlé umění aneb Jak se dělá populární carving
|
Foto: Deník/Iveta Nádvorníková