Samotný závod se konal v sobotu a přihlásilo se celkem padesát dva posádek v kategoriích Liga Vysočiny FUN, Firmy, Ženy a Česká liga dračích lodí. „Závod probíhal tak, že každá loď odjela dvě rozjížďky a výsledkem součtu časů z obou rozjížděk si nejlepší čtyři posádky zajistily účast přímo do finálového závodu. O dalších pět postupových míst si to posádky rozdaly v dalších vyřazovacích rozjížďkách. Naše posádka se po dvou rozjížďkách pohybovala na šestnáctém místě s celkovým časem 2:06:95," uvedl Jaroslav Sklenář z TJ Pustá Kamenice.

První rozjížďku tým z Kamenice zajel časem 1:05:15 a borci tak obsadili třetí místo, druhou rozjížďku pak s časem 1:01:80 vyhráli. „V následující vyřazovací rozjížďce jsme obsadili až třetí místo časem 1:04:28 a skončili tak na konečném devatenáctém místě, které je slušným umístěním, protože i v letošním roce se v naší posádce objevily nové tváře, které si chtěly také zazávodit a poznat, co závod v dračí lodi obnáší," dodal Jaroslav Sklenář.

Pro sportovce z Pusté Kamenice však není podstatný ani tak výsledek, ale to že v malé obci dokáží  dát dohromady partu lidí, která na víkend odjede na závod, kde si zazávodí a hlavně se dobře pobaví. „Za celou naši třiadvacetičlennou posádku děkuji všem třiceti fanouškům z naší vesnice, kteří nás na závod přijeli podpořit a společně s námi se pobavit. Celkovému vítězi závodu v naší kategorii, kterým se stal Kladkostroj Polička, gratulujeme," uzavřel Jaroslav  Sklenář.

Borci z Pusté Kamenice jezdí na závody dračích lodí  šest let. Největším úspěchem je zatím třinácté místo z roku 2010, které vybojovali na Velkém Dářku.