Další program je vždy doplněn o běžné prohlídky jako je zámek, jeskyně a podobné. Před dvěma lety se důchodcům moc líbila návštěva pražského letiště, jindy zhlédnutí pivovaru, automobilky v Kvasinkách apod.

V pondělí 1. září si vyjeli již na 23. zájezd, tentokrát podruhé do Prahy. Ráno navštívili Českou televizi na Kavčích horách. Celý objekt překvapil svojí rozlehlostí, chodby připomínaly spíš tovární haly a přilehlé prostory vypadaly jako dílny a sklady řemeslníků. Jednotlivá studia už vypadala tak, jak je známe z televizního vysílání. Nahlédli jsme do studia, kde byla zrovna technická přestávka před pokračováním natáčení pořadu pro děti Kouzelná školka. Další návštěva byla ve studiu, kde probíhala příprava a zkouška na odpolední živé vysílání Sama doma. V areálu by se dalo chodit několik dní, aby člověk viděl všechno.

Odpoledne si senioři prohlédli Valdštejnský palác se sídlem Senátu. Následoval pozdní oběd rovněž v restauraci na Malé straně. Poté se všichni šli projít po Karlově mostu a prohlédnout si zajímavá panoramata viditelná z tohoto místa. A pak už jsme se vraceli domů, kde nás opět od poloviny cesty vítal vydatný déšť. Ale naplánovaný program byl splněn ke spokojenosti všech padesáti lidí.

HANA ŠTĚPÁNOVÁ