„Úkol to byl nesmírně náročný. Na druhou stranu si člověk aspoň uvědomil, kolik krásných staveb u nás slouží jako radnice," vyjádřil se za hodnotitelskou komisi architekt Chmelík.

Moravskotřebovská radnice skončila na celostátní úrovni na druhém místě, za vítězným Frýdlantem. Do soutěže se přihlásilo celkem jedenapadesát měst a obcí. Z východních Čech se jí zúčastnily rovněž radnice ve Vrchlabí, Jablonném nad Orlicí a Lanškrouně.
Vedle odborné poroty vybírali nejkrásnější radnici i čtenáři na webových stránkách. Soutěž tak má fakticky dva vítěze.

„Na konferenci Moravská města a obce jsem převzal ocenění vzešlé z hlasování odborné komise architektů v kategorii radnice. Tohoto ocenění si velmi považuji, neboť se tak nestalo hlasováním veřejnosti, ale odborným posouzením. Udělení tohoto prestižního ocenění je samozřejmě velmi dobrou propagací našeho města a současně dokladem, toho že město se o své památky, mezi něž radnice patří, dovede starat velmi pečlivě," přiblížil okolnosti úspěchu moravskotřebovské radnice v soutěži starosta města Miloš Izák.

„Samotná odborná konference měla velmi dobrou úroveň a mohu říci, že jsem byl rád, že jsem se mohl zúčastnit. Určitě byl její obsah pro mě přínosem," doplnil starosta Izák.