Kdy do cirkusu?
Začátky představení
ve všední den 17 hodin
v sobotu 15 hodin
v neděli 11 hodin

Berouskovy medvědy znali mladí i staří. Vystupovali totiž ve známém českém filmu Šest medvědů s Cibulkou. Tentokrát v cirkuse předvedou, jak se krotí krokodýli.

Berousek Cirkus Sultán se zabydlí na tradičním místě na svitavské Cihelně. Ve městě se zdrží od středy 30. října až do neděle 3. listopadu.

Každý si tak může přijít užít jedinečnou podívanou a vychutnat si pravou cirkusovou atmosféru, která má tradici trvající už mnoho desetiletí. Hlavním tahákem cirkusu je rozhodně ojedinělá krokodýlí show.

Mluvící koně 
a divoké opice

Diváci se mohou těšit na mluvícího koně, jízdu divokých opic na malých ponících nebo drezuru kachen, kterou předvede pes Elvis. Nebude chybět ani medvěd na koni a další cirkusová lákadla.

Cirkusy, jak je známe v dnešní podobě, vznikly zhruba v polovině minulého století. Jedním z nejslavnějších českých cirkusových rodů je rodina Berouskova, jejímž nejznámějším představitelem je Ferdinand Berousek. Ten společně se syny vystupoval ve filmu Šest medvědů s Cibulkou, kde hlavní roli hráli jejich medvědi. Drezura medvědů je specialitou rodiny.

Synové Karel a Ferdinand, majitelé Berousek Cirkus Sultán, jsou představiteli šesté generace Berousků a stejně tak, jak se cirkusovému umění učili od svého otce Ferdinanda, dnes předávají zkušenosti svým dětem, které jsou další nadějnou generací.

Drezury zvířat, které rodinu proslavily, jsou prováděny s tolerancí, porozuměním a láskou ke zvířatům, která motivují výhradně jídlem a cvičí je pouze v tom, co je baví.

Obdiv sklízí 
také za oceánem

V roce 1981 získala drezura medvědů pod vedením Karla Berouska nejvyšší vyznamenání v Tokiu za Super show s medvědy. Obrovský úspěch pak Berouskové zaznamenali v Americe. Byli jako jediní z českých umělců pozváni na hostování v největším Disneylandu na světě.

Hrajte o vstupenky, nebo získejte slevu!
Nechcete si za žádnou cenu nechat ujít představení hostujícího cirkusu Berousek a ještě chcete ušetřit? Máme pro vás mimořádnou příležitost. Napište nám správný název cirkusu na e-mail: svitavsky@denik.cz
Ze správných odpovědí vylosujeme tři výherce, kteří dostanou volnou vstupenku pro dvě osoby.
Uzávěrka soutěže je ve středu 30. října ve 12 hodin. Nezapomeňte uvést celé své jméno, adresu, telefonní kontakt a heslo „cirkus".
Pokud si navíc vystřihnete slevový kupon z dnešního vydání Deníku a předložíte ho v pokladně cirkusu, zaplatíte pouze 150 korun za osobu.