Akce je tentokrát nachystaná v Nadaci Josefa Plívy.

Přijďte si s vašimi dětmi prožít Mikuláše trošku jinak. Cesta z „Pekla" do „Nebe" bude pro děti připravená v Nadaci Josefa Plívy (zadní vchod od pekáren) na sobotu 30. listopadu od 13 do 21 hodin a na neděli 1. prosince od 13 do 18 hodin. Je ale nutné se předem přihlásit, a to do 27. listopadu. Kontaktní osobou je Pavel „Pady" Padyásek, telefon 734 287 285.

DĚTI si užijí pekelného Mikuláše

Na děti a jejich rodiče bude čekat cesta přes zahradu nadačního domu. Bude osvětlená zapálenými loučemi a prvními pekelnými ohni. Na děti budou čekat čerti, kteří je navedou do pravého pekla. To bude připravené ve sklepení domu. Cesta peklem bude končit u trůnu Lucifera. Tam se budou děti zpovídat ze svých hříchů. Celé peklo bude nasvícené barevnými efekty, aby vypadalo opravdu strašidelně.

DĚTI si užijí pekelného Mikuláše

Po propuštění Luciferem a jeho pomocníky budou děti pokračovat do horního patra do „nebíčka". Tam už na ně bude čekat Mikuláš a andílci. Akce bude ukončena odjezdem Lucifera v neděli prvního prosince po osmnácté hodině v doprovodu čertů přes svitavské náměstí Míru.
Na první adventní neděli bude Tramtáryje zabezpečovat také „Ježíškovu poštu" pro nejmenší kluky a holky, a to od sedmnácti hodin na náměstí Míru. Dům dětí zajistí odeslání pošty do Božího Daru, kdy potvrzené dopisy s Ježíškovým razítkem budou vracet dětem zpět na jejich adresu. Cena za dopis je třicet korun.

Dopisy dětem budou rozdávat pošťáci. Nakreslená a psaná přáníčka budou děti moci opět vkládat do připravené poštovní schránky, kterou pro tuto akci vyrobila Lenka „Krťa" Waltová. Děti si budou moci také pustit rozsvícenou svíčku na ořechové skořápce v připravených kádí s vodou, a tak si připomenou i jeden z mnoha vánočních obyčejů.

ROBERT SNÁŠIL