Na samotě mezi Městečkem Trnávka a Mezihořím zřizuje Kamila Kučerová lesní školku. „Tři roky jsem ji navštěvovala v Podolí u Bouzova. Velmi se nám tam s dcerou líbilo. Napadlo mě, že bychom ji mohli vyzkoušet i u nás," uvedla Kamila Kučerová, zakladatelka lesní školky Meluzína. Jakmile se o záměru zmínila, hned se přihlásili první zájemci.

Pro školku prozatím přestavuje prostory ve vlastním domě. Od září bude ve školce deset dětí. „V provozu budeme zhruba tři až čtyři dny v týdnu. Jsme ale otevření přijímat další děti," sdělila Kamila Kučerová.

Co na kluky a holky v netradičním zařízení čeká? Z lesní školky se budou vydávat do lesů, do sadu i do polí. „Naše školka je hlavně založená na kontaktu dětí s přírodou. Doufám, že jim přinese i radost a štěstí. Úplně nejpřirozenější pro děti je, aby trávily co nejvíce času venku. Dopřejeme jim hodně pohybu," informovala zakladatelka školky.

Na skupinku dětí budou stále dohlížet dva pedagogové. Každému dítěti se budou individuálně věnovat. Nebude chybět ani zdravá strava. „Myslím si, že je hodně důležité, aby děti prožívaly a viděly koloběh roku v přírodě a staly se jeho součástí," vysvětlila Kamila Kučerová.