Zatím naposledy se klubovna v domě na ulici Matěje Kuděje proměnila v místo plné fantazie a kreativních návrhů v sobotu.

Malí umělci

Připraveno bylo celkem pět dílen, kde vznikaly výrobky zaměřené na vánoční svátky jako gelové svíčky, vyřezávané svícínky nebo šperky z fimo hmoty. „Za ta léta máme zásobu nápadů, co vyrábět, ale snažíme se stále přicházet s něčím novým. Také chceme, abychom vždy nabídli dílny, které osloví jak holky, tak i kluky. Tentokrát si myslím, že klukům se líbilo vyřezávání," prozradila Jitka Nádvorníková, vedoucí Naděje.
V několika místnostech domu Naděje v Litomyšli byl neustálý a čilý ruch. Děti i jejich rodiče vyráběli barevné šperky, andělské svícny, přáníčka nebo korálkové podložky. Tu svou nejvíce oblíbenou činnost si našel každý z několika desítek návštěvníků, kteří se na sobotní dopoledne stali zkušenými umělci.

„S Evičkou jsme zkoušely vyrobit si gelovou svíčku i šperky," řekla Jana Sychrová. Maminka Jana i dcera Evička si kreativní dílny v Naději velmi pochvalovaly. „Vyráběla jsem přívěsek pro maminku, takové kolečko a na něm smajlík," popsala dílko Evička Sychrová.

Naděje

Litomyšlská Naděje nabízí nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. „Je to organizace, která je otevřená všem dětem od šesti do šestnácti let. Ti tu mohou trávit volný čas. Připravujeme pro ně různé hry a kluby. Také dopomáháme s doučováním školáků nebo s řešením různých problémů," vysvětlila Jitka Nádvorníková.