Festival se bude odehrávat nejen v restauracích, ale také přímo pod širým nebem.

„Festival bude probíhat od 14. do 20. května. Od pondělí do pátku bude patřit restauracím, o víkendu se potom budou akce odehrávat na náměstích v Litomyšli,“ uvedl organizátor Jan Pikna. Víkendový program zahájí v sobotu 19. května průvod kuchařů od hrobu Rettigové na Smetanovo náměstí. Kuchaři tam potom celý den budou prezentovat své umění. Kromě kuchařů se představí také studenti hotelových škol z Pardubického kraje. Ve stáncích se budou prezentovat restaurace, výrobci regionálních potravin nebo kuchyňské techniky. Program zpestří soutěž o nejlepší domácí bábovku, burza rodinných receptů nebo také běžecká štafeta číšníků Vrchní, prchni!

Své umění předvedou špičkoví kuchaři, cukráři a mistr se šavlí otevře lahve sektu.

Návštěvníci festivalu budou moci ochutnávat, hodnotit výrobky kuchařů nebo se naučit některým kuchařským dovednostem. Školička vaření bude připravena i pro děti. Na Toulovcově náměstí se současně uskuteční Mistrovství České republiky ve vaření kotlíkového guláše.

V neděli festival uzavře společný oběd na Smetanově náměstí. Podávat se bude sváteční husa.