V Sádku totiž dokončili rozsáhlou rekonstrukci veřejného osvětlení, která je celkově vyšla na více jak šest set tisíc korun. „Nechali jsme celou akci rozdělit do dvou etap. Obě už jsou hotové a teď máme zase plně funkční obecní osvětlení po celé vesnici o délce čtyři a půl kilometru," říká spokojená starostka Ludmila Sládková.

Problém Sádeckých tkvěl v tom, že původní osvětlení pocházelo ze sedmdesátých let, bylo značně zastaralé, na několika místech už skoro vypovídalo službu, jinde nefungovalo vůbec. „Nové osvětlení by nám mohlo výrazně pomoci v šetření, alespoň si to slibujeme. Díky novým lampám ušetříme až polovinu z původních nákladů na provoz," pochvaluje si starostka Sádku. Řečí čísel to znamená, že v současnosti obec vydávala na osvětlení ročně kolem sto tisíce korun. Kromě výměny lamp se lidé budou setkávat také s novou podobou stožárů veřejného osvětlení, které dostalo zbrusu nový odolnější nátěr.

„Důležité pro nás je také to, že jsme pořídili nový rozvaděč, který vše pohání," dodává starostka Sádku Ludmila Sládková. Obě etapy stály více než tři sta tisíc korun. Vesnice tak nechala renovovat větší část osvětlení, hotovo však ještě není. Podle starosty ještě v renovaci budou pokračovat v příštích letech případně v dolní části obce.