Sváteční dny prožívají v těchto dnech všichni fanoušci fotbalu. Někteří z nich chtějí navíc společnou radost ze hry společně sdílet a českému týmu tak fandí ze zahrádek restauračních zařízení a sportbarů. Na sobotní čtvrtfinále se tak chystají také hospodští. „Fotbal teď dost táhne. V sobotu míváme přes léto mrtvo, tentokrát to ale bude jinak,“ předpověděl provozovatel jedné hospůdky v Chrudimi Karel Lipský. Ten k obvyklé obsluze přizval nyní také posily. „Většinu stolů na terase, kam každý den vytahuji televizi už máme zarezervovaných. Štamgasti si oblíbili naše tradiční fotbalové menu, kterým jsou klobásy s ajvarem. Bude to hukot. Vládne u nás při fotbale skvělá atmosféra,“ popsal Lipský.

Podívejte se ve fotogalerii na fandění pardubických fanoušků proti Skotsku

A fotbalovou atmosféru se vším všudy si mohou fanoušci z Pardubic užít v restauraci pod vinicí, která se nachází přímo u fotbalového stadionu. Zápasy poběží uvnitř restaurace, ale za hezkého počasí se lidé mohou dívat i ze zahrádky. „Za příznivého počasí bude vždy jedna televize na naší kryté zahrádce,“ potvrzují provozovatelé restaurace. Důležitý západ si nenechá ujít ani sport bar Zelená Žába s v samotném centru krajského města, který svým návštěvníkům dopřeje zápasy na velkoplošné televizi. V dalších částech restaurace se pak nachází hned několik televizí, na nichž se samozřejmě bude taktéž střílet na bránu.

A na boj českého fotbalového mužstva se chystají i provozovatelé restaurací na Orlicku. Ve Vysokém Mýtě se tak bude promítat přímo pod místním sportovním stadionem v Hospůdce Pod Tribunou. Otevřeno bude už od 16:30 a fanoušci tak budou mít dost času vsadit svůj tip na výsledek zápasu mezi ostatními štamgasty. A fandit se bude také v České Třebové. Například místní Typos Bar v městské částí Parník vyzývá fanoušky, aby přišli český tým podpořit právě k nim.