Starosta Martin Kiss zanedlouho odveze delegaci z Březové nad Svitavou na společné setkání. Loňský sraz hostila obec ze svitavského okresu, letos se uskuteční téměř až u hranic se Slovenskem, v Březové u Slušovic. „Pojedeme společně se zástupci našich spolků i sportovních klubů a hasičů," říká starosta Martin Kiss. Do areálu těsně za dostihovým závodištěm vyrazí i hrstka fotbalistů ze zdejšího klubu. „Moc se těšíme i na obvyklý turnaj obcí. Ale nijak zvlášť se nepřipravujeme. Ostatní nejspíš obdarujeme i naší klubovou vlaječkou," připomíná Eduard Kutlák ze Sokola v Březové. Do sdružení je zapojených na jedenáct obcí, drtivá většina z nich se rozkládá na Moravě.

Letos se akce zúčastní i lidé z Březové na Slovensku, která je vůbec největší. Březová nad Svitavou mezi nimi je svou rozlohou a hustotou obyvatelstva hned za ní. Na dvaadvacátém ročníku půjde hlavně o setkání u muziky.

„Kromě toho nás pojí letitá přátelství. Rádi se vždycky setkáme, vyměníme si zkušenosti, pobavíme se o tom, co jsme za rok vykonali v obcích," dodává Martin Kiss. Podle něj se obce i vzájemně inspirují, jak by mohly dění ve městě oživit. A aby nepřišli přátelé z ostatních vesnic zkrátka, chystají s sebou na Moravu přivézt i památeční předměty a dary. „Právě dolaďujeme to, co sebou všechno povezeme. Bývá to tak, že se obdarováváme předměty typickými pro danou oblast," upozorňuje Martin Kiss.