Ta v lednu zvítězila v národním kole barmanské soutěže a postoupila do 22. ročníku soutěže Calvados Nouvelle Vogue International Trophies, jehož letošním tématem byl calvados a zelenina.

„Kateřina nevynechala žádnou soutěžní přípravu a školní lavice téměř natrvalo vyměnila za mixážní pult, kde vytvářela kreativní koktejly s primární zeleninovou ingrediencí a calvadosem,“ sdělila učitelka Jitka Boháčová.

Protože je osmnáctiletá studentka zkušenou soutěžící, tak svou přípravu vzala zodpovědně a umístila se na desátém místě. Jejím úkolem bylo absolvovat test, který vyzkoušel úroveň povědomí soutěžících o historii calvadosu. Vrcholem pak bylo míchání drinků.

„Bylo nám ctí reprezentovat Českou republiku. Získali jsme zkušenosti z francouzského barmanství, navázali kontakty s ostatními soutěžícími a celý pobyt nás motivoval do další práce,“ zhodnotila soutěž Petra Reslerová, učitelka odborného výcviku, která byl výkonu své svěřenkyně přítomna na místě.