Protestní průvod měl naplánovaný svůj start na bratislavské Hlavní nádraží, odtamtud pak směřoval právě na úřad vlády. Jednu z hlavních rolí v průvodu přitom hráli hooligans Slovanu Bratislava. 

Slovenský premiér Igor Matovič při příchodu na summit EU v Bruselu 2. října 2020
Matovič chce Slovákům nařídit plošné testy na covid. Udělat je má armáda

Za hlasitého skandování, v němž se objevovaly i ne zrovna nejslušnější výrazy adresované slovenským politickým špičkám v čele s premiérem Igorem Matovičem, přičemž nechyběly ani dělobuchy a jiná pyrotechnika, dospěl dav čítající několik set hlav až na Náměstí svobody, kde slovenský úřad vlády sídlí. 

Zde se kromě pyrotechnických efektů pokusili ti nejvášnivější z davu vylomit bránu vedoucí k úřadu. Když už se zdálo, že by mohli být úspěšní, zakročily proti nim jednotky strážců pořádku. Obě skupiny si pak začaly vyměňovat dávky kamení na jedné straně a sprchy z vodních děl na straně druhé. V pohotovosti byl i slzný plyn. 

Fanoušci Sparty. Ilustrační foto.
Budou chybět jinde. Kvůli nedělní demonstraci míří do Prahy stovky policistů

"Je opravdu ubohé, že v době, kdy u nás alarmujícím způsobem narůstá počet nakažených koronavirem, je vyhlášený nouzový stav a zákaz shromažďování, se najdou lidé, kteří nic z toho nerespektují," vyjádřil se k demonstraci na sociální síti slovenský ministr vnitra Roman Mikulec. Nikdo z demonstrujících dle něj nereagoval na výzvy policie, aby se, vzhledem k zákazu shromažďování, rozešli.

S reakcí už ale přispěchali i slovenští hooligans. Těm se nelíbí třeba to, jak na Slovensku informují o počtu zúčastněných. "Dnešního protestu se nezúčastnilo pár stovek lidí, jak všude píšete a uvádíte tyto lži, ale pár tisíc lidí!" prohlašují s tím, že pochodu se zúčastnilo čtyři až pět tisíc fanoušků a před úřadem vlády byly další dvě až tři tisícovky Slováků.