Proto ho nechal několikrát nocovat ve svém pokoji na ubytovně. Nedávno se však dočkal vskutku zvláštní odměny za poskytnutí střechy nad hlavou. „Několikrát ho nechal přespat u sebe v pokoji, protože údajně žije na ulici. Ten se mu měl odvděčit tak, že svému „ubytovateli" vyhrožoval bitím," uvedla k případu tisková mluvčí svitavské policie Hana Kaizarová.

Host do domu se sice zprvu choval poměrně klidně, jenže posilněný alkoholem po několika společně vypitých lahvích vína později seslal na adresu dobrodince peprnější slova, která mu zrovna „přistála" na jazyku. „Když se dělník další den zamkl v pokoji a nechtěl nyní již obviněného pustit dovnitř, došlo údajně opět na výhružky, že vykopne dveře a vyřídí si to s ním," dodala.

Kdyby šlo jen o výhružky. Agresor však od ostrých slov přešel obratem také k činům. „Posílen alkoholem nakonec muže skutečně napadl," pokračovala Kaizarová. Policejní komisař už celou záležitost vyřešil tím, že nahodilého „nájemníka" obvinil z nebezpečného vyhrožování, za což může vyfasovat až rok vězení. Přitěžující okolností je pro něj i to, že má bohatý trestní rejstřík.