Po útočníkovi, který šel do pánského kadeřnictví zřejmě loupit, policie pátrá. ČTK to dnes řekla mluvčí hradecké krajské policie Ivana Ježková.

Pachatel na ženu v jejím malém kadeřnictví v ulici Pod Lipou zaútočil zřejmě kolem 17:00. "Zranění hlavy nasvědčují cizímu zavinění a po ohledání místa činu kriminalisté zjistili, že by mohl mít útok i loupežný motiv," uvedla Ježková. Zraněnou ženu našel její syn v době, kdy provozovna byla již zavřená. Žena ležela v tratolišti krve.

Kriminalisté žádají veřejnost, aby svědectví k čemukoliv podezřelému v okolí kadeřnictví ve čtvrtečních odpoledních hodinách sdělili na linku 158 či hořickému oddělení policie.

"Zároveň prosíme všechny zákazníky, kteří ve čtvrtek od 14:00 do zavření provozovny byli v kadeřnictví, aby se policii přihlásili," uvedla mluvčí.

Policie prosí:
V souvislosti s vyšetřováním policisté žádají, aby se jim i s rodiči přihlásil asi 10letý chlapec, který ve čtvrtek 21.2.2013 zhruba mezi 16:45 a 17:00 vyšel z kadeřnictví v ulici Pod lipou v Hořicích. Chlapec má světlé "na ježka" ostříhané vlasy a na sobě měl černé kalhoty a modrou bundu. Podle svědectví, které máme k dispozici, měl popojít asi 30 metrů od vchodu do provozovny směrem ke kostelu, tam se zastavit, otočit a pozorovat vchod do kadeřnictví v okamžiku, kdy do něho měl vcházet asi 185 cm vysoký muž v černé bundě a modrých riflích. I tento muž by pro nás mohl být důležitým svědkem a žádáme tedy, aby se přihlásil, stejně jako chlapec, buď přím o na Obvodní oddělení policie v Hořicích, nebo na linku 158.