Měl odpracovat stovky hodin obecně prospěšných prací, ale nestalo se tak.

Počátkem dubna osm majitelů nemovitostí v Poličce zaznamenalo škody na majetku za bezmála 22 tisíc korun. Policistům se tehdy podařilo prokázat, že v rukou obviněného mělo skončit 23 metrů měděných okapových svodů. Mezi poškozené objekty tehdy patřily nejen novostavby, rodinné domy, ale za své tehdy vzala i budova muzea v Poličce.

Policisté se domnívali, že poté, co byl jednou z hlídek zadržen v okamžiku, kdy lámal a šlapal po měděných svodech, aby je snadněji mohl odevzdat do sběrny druhotných surovin, krádeže ustanou. „Faktem je, že krádeže měděných okapových svodů na nějaký čas ustaly. Bohužel se v Poličce začal ztrácet jiný sortiment. Jednak stavební materiál, jednou zmizel ocelový kontejner, jindy několik desítek kusů ocelových kotvících háků, či výrobky z litiny a v neposlední řadě opět měděné svody," uvedla policejní mluvčí Anna Štegnerová. Policisté na objasnění všech oznámení pracovali intenzivně a podařilo se jim získat důkazy, které opět vedly k 57letému muži.

Škody nyní přesahují částku 34 tisíc korun. Muž je nyní stíhán vazebně. Policejní eskorta jej v průběhu pátečního dne převezla do jedné z vazebních věznic.