Ale pozor! Nebyl to úplně tuctový zločin, třidvacetiletý mladík měl obě pumpy „ zvládnout" za pouhou hodinu…

Nyní byl dopaden a za přepadení mu hrozí trest od dvou do deseti let. „Svitavští kriminalisté objasnili případy dvou loupežných přepadení benzínových čerpacích stanic ve Vlkově a Dolním Újezdě. Už víme, kdo je maskovaný muž z fotografie," oznámila tisková mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová. „Totožnost maskovaného muže nám je známa," doplnila.

Podle ní odvedl výbornou práci tým svitavských kriminalistů, který intenzivně od 5. srpna pátral po pachateli zvlášť závažného zločinu.

„Podezřelým je 23letý muž ze Svitavska, jenž pod pohrůžkou nože a pepřového spreje se zmocnil finanční hotovosti. Odcizené peníze měl použít na umoření svých dluhů," objasnila mluvčí.

Mladík nebyl nikdy trestán. Spolupracuje a svého jednání prý upřímně lituje. Oblečení, které měl v čase loupeže na sobě, se zbavil. Ukryl ho v lese. Místo kriminalistům později označil. „Prozatím je vyšetřován na svobodě, ale byl upozorněn, pakliže bude páchat další trestnou činnost, bude stíhán vazebně," prozradila mluvčí Štegnerová.

Mladý muž přepadl pumpy jako maskovaný, v tmavé mikině s kapucí na hlavě a s tmavými slunečními brýlemi na očích. Nejprve ve středu 5. srpna chtěl loupit ve Vlkově, jenže po hádce s personálem odešel s nepořízenou.

Další akci začal přibližně o hodinu později v Dolním Újezdě, kam se přemístil světle modrou Škodou Octavia. Tady byl úspěšný, odnesl si 6 tisíc korun.

„Obsluha čerpací stanice po útoku slzným sprejem musela vyhledat lékařské ošetření," řekla mluvčí.