"V minulých dnech svitavští kriminalisté společně s policisty obvodního oddělení v Litomyšli zadrželi po předchozím souhlasu státního zástupce 28letého muže, který měl nejméně od dubna 2020 do června letošního roku neoprávněně na Svitavsku, zejména v Litomyšli, distribuovat pervitin dalším osobám," uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová. 

Zadržení muže, který obchodoval s pervitinem a sám ho dlouhodobě užíval, proběhlo podle jejích slov jak z akčního filmu.

Zdroj: Youtube

"Policejní vozidla zablokovala řidiči cestu a z dodávky vyběhli 3 maskovaní kriminalisté, kteří překvapeného muže sedícího na místě spolujezdce vpředu z vozidla vytáhli, spoutali a eskortovali na místní oddělení," dodala.

Druhý den pak svitavský vyšetřovatel muže obvinil ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

"Obviněný nic netajil, k distribuci drog se přiznal. Po provedení všech nezbytných úkonů byl ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě," uzavřela policejní mluvčí.

V případě odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Na Svitavsku to není zdaleka první takový případ. 

Ilustrační foto.
Za obchody s pervitinem skončí dealeři ve vězení