Muži ve věku čtyřicet, dvaatřicet a osmadvacet let jsou zřejmě vášnivými kuřáky, kteří mají větší spotřebu cigaret. V noci z úterý na středu 3. července vyjeli v jedné obci na Svitavsku k prodejně známého řetězce se smíšeným zbožím.

„Dva muži vnikli do prodejny a odtud v ložním povlečení odcizili především tabákové výrobky a další zboží v hodnotě 40 tisíc korun. Třetí hlídal venku,“ sdělila policejní mluvčí Lenka Vilímková. Čtyřicetiletý muž jel navíc přes celou republiku v půjčeném autě, ačkoliv má soudem v Ústí nad Labem zakázané řízení. Kriminalisté také zjistili, že dvaatřicetiletý muž měl koncem června v jednom z plaveckých bazénů na Ústecku vykrást skříňku, odkud si vzal tašku s penězi, doklady, tankovací a platební karty. Zlodějům hrozí až tři roky ve vězení.

„Vzhledem k závažnosti jednání dvou starších mužů a jejich pestré trestní minulosti podali svitavští kriminalisté státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí do vazby. Soudce souhlasil a oba muži byli eskortováni do vazební věznice,“ dodala Lenka Vilímková.

Ilustrační foto.
Protihlukové stěny u Kornic silničáři postaví