„Někdy od šestnácté hodiny, kdy odešel na procházku, se neví, kde senior je. Telefon u sebe nemá. Prozatím byla prověřena zdravotnická zařízení, ale bez výsledku,“ potvrdil informaci Deníku policejní mluvčí Ondřej Zeman. Muž byl podle policie v relativně dobrém zdravotním stavu. S pátráním pomáhali i dobrovolní hasiči z Radiměře a Rohozné.

Rozsáhlá pátrací akce, která vzbudila rozruch nejen v Radiměři a okolí, ale i na sociálních sítích, měla pět minut před půl jedenáctou v noci šťastný konec. „Pán byl nalezen živý a zdravý. Při procházce ztratil orientaci a nevěděl kudy kam. Pátrání se po upozornění místního obyvatele zaměřilo na Vendolí. Senior byl lokalizován na poli termovizí, která nám vzhledem ke snížené viditelnosti při pátrání velmi pomohla,“ upřesnil ve čtvrtek po ránu policejní mluvčí Ondřej Zeman.

Zhruba třetina praktických a dětských lékařů a ambulantních specialistů dnes neotevřela své ordinace na protest proti nedostatku financí a proti zavedení elektronického receptu od příštího ledna. K akci se připojila i asi šestina lékáren.
Stávkovali lékaři a někde i lékárny