Podle informací některých obyvatel sídliště tu došlo k pobodání muže a ke zranění malého dítěte. Muž, který je místními označován za pravděpodobného pachatele napadení, má být synovcem na doživotí odsouzeného a později prezidentskou milostí propuštěného dvojnásobného vraha Jiřího Kajínka.

Z místa incidentu v Prachovicích.Zdroj: Erik UpsVrtulník do nemocnice přepravil otce napadeného dítěte, zatímco matku s dítětem převezla k ošetření zdravotnická záchranná služba. V bytě zůstaly další tři děti samy.

Chrudimský policejní mluvčí Jiří Tesař incident potvrdil, nicméně vzhledem k povaze události i k rané fázi jejího vyšetřování nechtěl být příliš konkrétní. „Prověřujeme napadení dvou osob nožem, jedná se o jedno dítě mladší patnácti let a o jednoho dospělého muže. Podezřelého jsme zajistili a skončil v policejní cele,“ uvedl bezprostředně po události. Včera pak ještě doplnil: „V současné době se stav nemění a po dohodě se státním zástupcem více sdělovat nebudeme. Vyšetřování bude pokračovat prováděním výslechů a zjišťováním všech okolností činu.“

Muž označovaný za pachatele napadení je Chrudimskému deníku znám již z dřívějších let. Novináři s ním hovořili v roce 2010, kdy se zúčastnil promítání filmu Kajínek v kině heřmanoměsteckého autokempu Konopáč. O svém strýci tehdy prohlásil, že ho do té doby nikdy nepotkal. Netajil se nicméně tím, že on sám měl již také co do činění se zákonem. „Byl jsem blbej, jel jsem v pervitinu a tak. Ale co u nás, v Prachovicích? Práce není, každý druhý chlastá, lidi žijí ze sociálky. V Prachovicích je nakousnutá planeta, která na lidi negativně působí. Tak to je,“ řekl tehdy.

Někteří prachovičtí spoluobčané o něm po středečním incidentu hovoří jako „o hodném klukovi, ale s nedořešenými psychickými problémy“.

Ilustrační foto.
Zloděj ženu okradl, když spala