O zadržení 27letého Rumuna, který v Pardubickém kraji bydlel na ubytovně, informovala v pátek Markéta Janovská z policejního prezidia. Právě detektivové z policejního prezidia cizince v Litomyšli vystopovali – jde o úspěch týmu policistů u odboru pátrání.

Z toho, že to byl právě on, kdo se loni v září na ubytovně v hlavním městě pokusil zavraždit svého krajana, podezřívali pražští kriminalisté dopadeného cizince od počátku. On si však začal hrát na schovávanou. „Během trestního řízení stal pro policejní a justiční orgány nekontaktní – měnil místa pobytu a svým jednáním mařil úkony jak vyšetřování, tak následně hlavního líčení u soudu. Proto na něj soudce Městského soudu v Praze vydal příkaz k zatčení," uvedla Markéta Janovská.

Z východu Čech stíhaného muže přivezli zpátky do Prahy právě policisté z odboru pátrání. Tím, že si pro něj policisté před několika dny do Litomyšle přijeli, byl cizinec překvapený; při zatýkání nekladl odpor. Následně putoval do vazby, o jejímž uvalení rozhodl Městský soud v Praze.