Obžaloba ženu viní z toho, že vloni v září v Širokém Dole na Svitavsku zavraždila své čtyři děti. Hrozí jí za to až výjimečný trest.

„Jako dvě hrdličky“

Před soudním tribunálem včera vypovídali rodiče Jaroslava Š., otce zavražděné dvouměsíční holčičky,  který na hrůzný čin přišel.

„Vím, že se seznámili přes internet. Pak spolu nějaký čas chodili,“ řekl otec Jaroslava Š.,  Jiří.

Dodal že s Romanou Z. neměl nikdy žádný konflikt. „S Járou se k sobě tiskli jak dvě hrdličky. Byla to prostě láska jak trám. O tom, že spolu čekají dítě, jsme se dozvěděli asi až čtrnáct dní před porodem,“ uvedl Jiří Š. s tím, že v tu dobu Romaně Z. navrhli, ať se přestěhuje do jejich domu nedaleko Širokého Dolu. „Věděli jsme totiž, že už má tři děti a další by nemusela zvládnout. Na nějaký čas se k nám tedy přistěhovala, avšak na konci srpna se odstěhovala. Pak jsme o ní neslyšeli. Od porodu se Romana hodně změnila,“ uvedl Jiří Š. a s roztřeseným hlasem zavzpomínal i na osudný zářijový den.

„Tehdy jsme s Járou od rána nakládali dřevo, které chtěl syn převézt do Širokého Dolu. Najednou Jára zmizel,“ řekl u soudu muž.

Podle jeho slov se svému synovi snažil několikrát dovolat. „Pak mi volal, že Romana asi zabila děti.“

Jaroslavova matka Alena Š. u soudu řekla, že ze začátku byl vztah mezi jejím synem a obžalovanou takřka idylický.

„On ji měl za pánaboha. Vše se však změnilo v době, kdy Romana porodila. Najednou byla jako vyměněná a stále ve stresu,“ řekla Alena Š. s tím, že si stále nedokáže vysvětlit, co vedlo Romanu Z. k tak krutému činu. Soud je naplánován až do 11. května.