Ta se stala obětí loupeže v jednom ze supermarketů. Už ve čtvrtek odpoledne při nákupu přišla o dámskou kabelku s peněženkou, doklady a platební kartou. „Oběť krádeže byla v supermarketu sama, když jí oslovila snědá žena s přáním spočívajícím v přečtení drobného písma na zboží. Bohužel to byla jen záminka, jak ženu odlákat od nákupního vozíku, v němž byla odložená nákupní taška a dámská kabelka," líčí případ mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová.

Vstřícné důchodkyni se docela příjemné setkání už v dalším okamžiku proměnilo v šok, když u pokladny zjistila, že vinou krádeže jejích osobních věcíPátračka. nemá na zaplacení. „Až při placení u pokladny žena zjistila, že přišla o cennosti za bezmála dva a půl tisíce korun," dodává mluvčí. Policisté po pachatelce ohavného činu, při němž okradla postarší dámu, usilovně pátrají.

Podobný případ se odehrál už v květnu ve Svitavách. Tehdy seniora oslovil muž špatně hovořící česky s prosbou o směnu mincí do nákupního vozíku. Před mužem rozevřel portmonku se slovy, ať si ji vybere sám. Důchodci z peněženky velice obratně vzal osm tisíc korun. Policie má k dispozici fotografii muže, který měl seniora připravit o peníze. „Poznáváte ho? Pokud ano, uvítáme jakoukoli informaci, která by nás mohla přivést na jeho stopu," žádá policie veřejnost o spolupráci při dopadení pachatele.