Pořádný strach zřejmě nahnal rodině i policistům sedmdesátiletý muž ze Svitavska, který se v úterý odpoledne vydal návštěvu, ze které se nevrátil. Policisté tak okamžitě rozjeli pátrání, které bylo ztížené náročným terénem v lokalitě Červený kopec, přehrady Smolné a Jevíčka.

Místo, ve kterém pohřešovaný muž mohl být, bylo rozsáhlé, vše komplikovala tma a naději na to, že bude nalezen v pořádku, snižoval ubíhající čas, vlhko a klesající teplota.

„Na pomoc byla povolaná letecká služba, do pátrací akce se zapojili i dobrovolní hasiči z Jevíčka, Křenova, Jaroměřice a Chornice. Do terénu vyrazili i profesionální hasiči z Moravské Třebové, i Brna a samozřejmě policisté z Moravské Třebové a okolí,“ vysvětlila policejní mluvčí Eva Maturová.

Úterní bouřka s kroupami nad Koclířovem a Svitavami
FOTO, VIDEO: Jak kdyby nasněžilo. Kroupy zasypaly Koclířov a Svitavy

Pilot i velitel akce pak znovu kontrovali všechny lokality, které už byly propátrány a do akce povolali také psovoda, který po pár minutách podal zprávu o tom, že vysíleného seniora našel pes Alvin. Oslabeného, avšak živého muže pak museli v náročném terénu dostat policisté do sanitky.

„Pán nebyl schopen chůze, na řadu přišla nosítka. Dobrovolní hasiči ho nesli téměř 20 minut do místa, kde mohli naložit do sanitky,“ dodala Maturová.