„Paní nám oznamovala, že pohřešuje svoji nezletilou dceru. Ta odešla z domova v neděli v odpoledních hodinách s tím, že jde za kamarádem," přiblížila obsah telefonátu policejní mluvčí Anna Štegnerová. Matčiny pokusy dovolat se dceři na mobilní telefon ale byly bezvýsledné. Pouze v průběhu pozdního odpoledne obdržela strohou textovou zprávu, ve které jí dcera psala, že je v pořádku. Už ale zapomněla zmínit, kde a s kým je a jak dlouho hodlá být pryč.

„Obava o zdraví a život vlastní dcery matku dohnala k tomu, že vše oznámila na policii. Mezi tím po dceři pátrala sama dál. Podařilo se jí zjistit, že i chlapec, starší od její dcery jen o pár let, zmizel. I jeho mobilní telefon měl být údajně vypnutý," popsala další průběh pátrání Anna Štegnerová. Ztracený pár se podařilo nalézt asi tři hodiny po půlnoci. Dvojice nocovala v chatě, která patřila jednomu z jejich příbuzných. Vrátit se zpět ke svým blízkým plánovali ráno.

Policejní vrtulník s termovizí nestačil vzlétnout a pátrací akce se nerozběhla na plné obrátky. „Naštěstí byli oba v pořádku," hodnotila   akci policejní mluvčí a dodala: „Snad si po pohovoru s policisty a po domluvě rodičů dívka i chlapec uvědomili, že jejich chování nebylo správné a že by příště měli s rodiči  více komunikovat."