Škody jsou předběžně odhadnuty na třiatřicet tisíc korun. Moravskotřebovským policistům se ale podařil doslova „husarský kousek". Partička tří mužů ve věku 20, 21 a 24 let, s bohatou trestní minulostí, nejen že přišla díky vlastnímu přičinění o lup, ale krátce nato skončila i v policejních celách.

V prodejně prý brali naprosto vše, alkoholem počínaje, přes cigarety, pivo, cukrovinky a mražené potraviny. Podle policejní mluvčí Anny Štegnerové felicie, která patří jednomu z nich, byla doslova napěchovaná kradeným zbožím. A když už se nikam nic nevešlo, vyrazila partička směrem k domovu. Jenže na cestě z „vloupačky" havarovala. Jejich vůz skončil v potoce. Muži se tak ocitli v pasti. Proto se rozhodli, že kradené zboží alespoň ukryjí před zraky všech. Tím úkrytem se mělo stát místo mezi dvěma obcemi, kam údajně nikdo nechodí. Netušili ovšem, jaké překvapení na ně bude ráno čekat. „Tím překvapením byl nejen psovod se služebním psem, ale i policejní hlídky. Zatímco dva byli zadrženi přímo při vyzvedávání zboží z úkrytu, majitele vozu překvapila další policejní hlídka přímo u něj doma," uvedla mluvčí.

Všichni tři byli již obviněni. Přestože jsou vyšetřováni na svobodě, dá se předpokládat, že opětovný pobyt za mřížemi je patrně nemine.