„V jednom domě se zde nacházely čtyři osoby, z čehož tři byly pod vlivem alkoholu. Čtyřiapadesátiletý muž, který má v domě trvalé bydliště několikrát v domě a několikrát venku vystřelil z revolveru RS, který nepodléhá registraci," uvedla tisková mluvčí policie Pardubického kraje Markéta Janovská.

Jeho výstřelku jako z divokého Západu přihlíželi i další podnapilí. Šestapadesátiletá žena a o dva roky starší muž. Ten měl v krvi naměřeno 2,65 promile, žena zato 1,56. „Netušili, zda jde o zbraň, která může zabíjet či nikoliv. Proto jeden z nich, z obavy o život, zavolal policii," pokračovala v popisu napínavé a děsivé události mluvčí. No a samotný střelec? Ten se před stisknutím spouště také pořádně posilnil a policisté mu při zásahu naměřili bez setiny dvě promile alkoholu. Policisté jej zadrželi jako osobu podezřelou ze spáchání trestného činu.

Příště si své jednání rozhodně rozmyslí. „Noc strávil muž na záchytce a dnešního dne si od vyšetřovatele vyslechl obvinění z trestného činu nebezpečného vyhrožování, za což mu může hrozit trest odnětí svobody až na tři roky," dodala mluvčí Markéta Janovská. „Kovboj" z Litomyšle si tak ještě na verdikt musí počkat.

Podobný případ se ve stejný den odehrál také v Dolní Moravě na Orlickoústecku. Na pozemek jednoho z místních obyvatel měli vběhnout dva psi bez náhubku. Nejprve sice upozornil jejich majitele, ať si je odchytí. Potom však po zvířatech vystřelil z revolveru. Situace se naštěstí obešla bez následků. Muž měl však stejně jako v prvním případě zbraň bez registrace. Zato mladému páru se psy hrozí pokuta až tři tisíce korun. V obci totiž platí vyhláška zakazující volný pohyb psů.