Pětadvacetiletému muži a jednadvacetileté ženě hrozí za zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy až osm let vězení .

„Kriminalistům trvalo několik měsíců, než získali důkazy proti oběma dealerům. Měsíce prověřování a dokumentování ovšem přinesly své ovoce a oba dealeři před několika dny skončili ve vazbě," uvedla svitavská policejní mluvčí Anna Štegnerová. Dodala, že zadržení nejsou na drogové scéně žádnými nováčky. Za obdobnou trestnou činnost již byli v loňském roce odsouzeni. Zřejmě se z trestu uloženého soudem ale nepoučili.

„Oba stále vyhledávali společnost drogově závislých. Prokázán jim byl prodej v desítkách případů. Jelikož prověřování ještě zdaleka nekončí, zdá se, že zjištěný okruh odběratelů drog nebude konečný," řekla policejní mluvčí s tím, že probíhající šetření kriminalisty přivedlo na stopu dalších osob, a to nejen z okruhu odběratelů.

Kriminalisté bojující proti drogám také uvedli, že tento případ není jediný, na němž pracují. Je tak téměř jisté, že další obvinění budou následovat.