Jedná se o muže, o kterém jsme informovali jako o zloději peněženek a neoprávněném uživateli cizích platebních karet. Tento týden však spadla klec, neboť recidivista spáchal další trestný čin.

„Mladík se měl vloupat do tří zahradních chat a způsobit tím škodu na odcizených věcech a na zařízení téměř za sedm a půl tisíce korun," sdělil policejní mluvčí Ondřej Zeman. Místní zlodějíček je známá firma, a tak nebyl problém pro policisty jej vypátrat. Podařilo se to u místní polikliniky. „Jakmile mladý muž spatřil policejní hlídku, odhodil tašku i batoh a začal utíkat," popsal zatýkání policejní mluvčí. Honička netrvala příliš dlouho. Zloděj byl dostižen po pár desítkách metrů. V zavazadlech, kterých se chtěl zbavit, byly nalezeny odcizené věci. „Muž se ke své trestné činnosti přiznal a zdůvodnil ji tím, že je bez prostředků na obživu. V současné době je stíhán vazebně, aby nepokračoval v páchání majetkové trestné činnosti," dodal Ondřej Zeman.

V případě obvinění hrozí recidivistovi trest odnětí svobody na tři roky. Navíc to, že nedbal soudního rozhodnutí, je pro něj přitěžující okolnost. Krádež peněženek a dalších dokladů nebude v očích soudu vnímána dozajista jako pouhá maličkost.