V prvním případě se jednalo o oznámení na tísňovou linku, že mezi obcemi Kozlov a Pazucha pobíhají po silnici čtyři koně. 

Na místo proto vyrazili policisté z Litomyšle. “Po jejich příjezdu se na louce hned vedle silnice skutečně volně prohánělo stádo koní. V té chvíli už byl na místě také jejich majitel, který si koně zajistil,” sdělila mluvčí pardubické policie Iveta Kopecká. Dodala, že policisté celou událost vyřešili na místě pokutou a poučením majitele. 

Na Svitavsku se proháněli po silnici koně a kozy. Naháněli je policistéNa Svitavsku se proháněli po silnici koně a kozy. Naháněli je policistéZdroj: Policie ČR

O necelou hodinu později vyjížděli chrudimští policisté k další události, kde také hrála hlavní roli zvířata. Tentokrát se však jednalo o kozy. 

“Oznamovatel policistům řekl, že mu na jeho pozemek u plotu někdo uvázal dvě kozy, které mají volný pohyb do vozovky a navíc mu okusují živý plot,” řekla mluvčí.

Ještě před příjezdem policistů si zvířata zamotala popruhy v keři, a tím si úplně omezila pohyb. “Díky dobré místní znalosti policisté okamžitě věděli, kdo na místě kozy přivázal. Majitele proto kontaktovali, aby si oba přežvýkavce převzal a celou událost oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu řešení,” dodala Kopecká.