„Přiletěl jsem do Prahy ve čtvrtek odpoledne a mým nejdůležitějším bodem programu je účast na pátečním finále soutěže Muž roku 2012 v Náchodě," řekl nám tento mimořádně pohledný muž, pro kterého je návštěva naší země první zahraniční cestou po vítězství v celosvětové soutěži. „Rád bych si v příštích dnech ještě prohlédl náchodský zámek a Prahu, o které jsem slyšel spoustu krásného."

Cesarovi jsme v redakci ukázali včerejší vydání Deníku, které na straně 5 přineslo mimo jiné fotografii finalistů soutěže Muž roku 2012. Společně s Martinem Gardavským (na snímku Davida Tanečka vlevo), který vyhrál finále soutěže Muž roku v loňském roce, fotku prozkoumal a usoudil, že v Čechách  je vedle krásných žen také spousta pohledných mužů. „Fotografie ovšem neříká všechno," řekl později v rozhovoru pro Deník. „Důležité  je charisma, schopnost komunikovat a zdravý životní styl." Ten má Cesar  vskutku příkladný. Jako nositel titulu Mr. International  totiž nesmí na veřejnosti kouřit, pít alkohol, musí se udržovat ve formě a, bohužel, také zapomenout na partnerský vztah.

„Nesmím se během roku svého kralování oženit ani mít děti. Mám ovšem tolik práce v reklamních kampaních, ve  filmu a  na různých společenských a dobročinných akcích po celém světě, že by mi na vztah nezbyly síly. Všechno má svůj čas…"