Radek Vrážel, 34 let,

Pardubice

Popravdě se na změnu času docela těším. Sice si o hodinu přivstanu, ale zase bude déle světlo a budu se tak moci déle věnovat svému odpolednímu programu. Chápu však, že ostatním může změna času vadit.


Markéta Formánková, 36 let

Pardubice

Jestli se těším na zavedení letního času? To se tedy opravdu netěším. Budu muset o hodinu dříve vstávat, raději bych si však přispala. Na druhou stranu musím uznat, že bude déle světlo, takže to je zase nesporná výhoda.


Monika Kafková, 40 let

Pardubice

No, je to takové sporné. Těším i netěším. Je samozřejmě lepší, že je den delší, ale i přesto mi změna času vadí. Tělo je nastavené na určitý biorytmus a teď si zase zvykat na dřívější vstávání pro mě bude docela těžké.


Tatiana Grosu, 28 let

Chrudim

Pocházím z Moldávska, kde letní čas není. Já už ale žiji šest let v Česku a letní čas mi docela vyhovuje. Takže ano, těším se. A proč? No, méně spíme a na všechno příjemné je v létě tak nějak více času. Třeba na hezké procházky.


Anna Plchová, 74 let

Třebovice

Mně je to jedno, jsem v důchodu, nevadí mi to. Musím ale uznat, že ta jedna ubraná hodina je znát, že se s tím musí organismus vyrovnat, určitě to cítím. Nakonec bych možná byla i pro to, aby se s časem nehýbalo.