Svitavsko - K divákům promluví i pantomima

Polička – Milovníci divadla, tance, pantomimy a performancí se mohou těšit na festival Momentum – Dny mladého divadla. Program v Divadelním klubu začíná v pátek v 19 hodin a bude pokračovat i o sobotním večeru ve stejnou dobu.

Jaroměřice – Na procházku zve Klub českých turistů z Jaroměřic. Třicátý osmý ročník tradičního pochodu jarní přírodou se koná tuto sobotu. Start je ve sportovním areálu od sedmi do deseti hodin.  Cíl pochodu je na stejném místě. Organizátoři naplánovali trasy o délce 7, 16, 23 a 38 kilometrů pro pěší.  Cyklisté  pojedou 10, 30 nebo 65 kilometrů.  Pochod se jde za každého počasí a na každého účastníka čeká po túře tradiční sladká medaile a pamětní list.

Sebranice –  Do obce na Litomyšlsku se sjedou všichni příznivci známé hry Člověče, nezlob se. Vítány jsou nejen děti, ale i jejich rodiče a prarodiče. Zkrátka každý, kdo může házet kostkou.  První šestky začnou padat v přísálí kulturního domu v sobotu od třinácti hodin.

Orlickoústecko - Přineste si spacák. Můžete hrát do noci

Česká Třebová – Herní víkend věnovaný deskovým a karetním hrám připravuje českotřebovské Ekocentrum Podorlicko. Začne v pátek v 18 hodin a potrvá do nedělní 16. hodiny. K vyzkoušení bude asi sto druhů deskových a karetních her. Zájemci se budou moci zúčastnit buď jen části programu, nebo využít možnosti přespání v centru s vlastním spacákem a karimatkou a užít si tak herního víkendu celého.

Chrudimsko - Hasiči se umí otáčet i na parketu

Úhřetice – V pátek 14. března v 19 hodin začíná v kulturním domě v Úhřeticích hasičský ples SDH Topol. K tanci a poslechu zahraje hasičům i jejich hostům kapela H.A.M.  Doprava bude zajištěna autobusem se zastávkami Slatiňany, Markovice, Chrudim, Topol a zpět. Bližší informace najdete na stránkách: www.hasici-topol.cz

Pardubicko - Herci v kostýmech a melodie z muzikálů

Pardubice – Zítra se Východočeské divadlo změní v taneční sál. Od 19 hodin se zde koná Divadelní bál. Herečky a herci předvedou muzikálová čísla z Cabaretu, Jeptišek a Zpívání v dešti. Chybět nebude přehlídka divadelních kostýmů a vyhlášení divácky nejoblíbenějšího herce a herečky VČD za rok 2013. Jako hudební doprovod vystoupí taneční Uši Music Band s Viktorem Dykem, pardubičtí Ready Kirken a další.

Královehradecko - Aldis se změní 
v Království masek

Hradec Králové – V neděli od 16 hodin pořádá v Aldisu Centrum Sion dětský karneval nazvaný Království masek. Děti se mohou těšit na karnevalový příběh, písničky, soutěže, tanec i promenádu.

Hradec Králové – Dokument režiséra Dana Přibáně o jeho cestě napříč Jižní Amerikou až na konec světa trabantem uvede v pátek v osm večer hradecké Bio Central. S diváky přijede debatovat sám režisér.

Rychnovsko - Majda a František se vydali na cesty za dětmi

Rychnov nad Kněžnou – Majda s Františkem na cestách, to je název pořadu pro děti, který se koná v sobotu od 10.30 hodin v Pelclově divadle. Loutky navštíví všechny kontinenty a děti jim na jejich cestě budou jistě potřebnými rádci. František se dozví mnoho zajímavostí a nebyl by to zvídavý František, aby si situace, o kterých mu Majda poví, sám nevyzkoušel! Jak to chodí v Africe, co dělají indiáni, jak se žije u protinožců a mnoho jiného zažijete na společné cestě s Majdou i Františkem.

Doudleby nad Orlicí – Zámecký areál se v neděli zaplní stánky a návštěvníky. Březnové farmářské trhy se na zámku konají od 10 do 15 hodin. Těšit se můžete na spoustu dobrot – například na bohatou nabídku medů, medoviny, medového vína, voňavých valašských frgálů, uzenin, sýrů, koření a dalších pochoutek.

Jičínsko - Techtle mechtle
v travesti show

Kopidlno – Travesti skupina Techtle mechtle uvede nový pořad 2106 v sobotu od 18 hodin v místním kině. Lukáš, Honza a Alex se změní v krásné ženy! Dvakrát do roka tato známá travesti formace připravuje zbrusu nový zábavný pořad s výpravnou divadelní scénou a řadou jevištních kostýmů. Jejich pořady jsou postavené na parodii, nadsázce, humoru a hlavním cílem jsou rozesmáté tváře publika.

Náchodsko - Metropolitní opera nabídne Werthera

Náchod – Kino Vesmír uvede  v sobotu v 17.45 hodin další přímý satelitní přenos z Metropolitní opery v New Yorku. Tentokrát je na programu lyrické drama podle přelomového Goethova románu Werther.  Nově nastudovanou operu v režii Richarda Eyra ozdobí hvězdná sestava: špičkový německý tenorista Jonas Kaufmann a francouzská mezzosopranistka Sophie Koch.

Trutnovsko - Přijďte do Světa na Juniorfilm

Dvůr Králové – Od pátku do soboty se konají  v kině Svět festivaly mladých filmařů Zlaté slunce a Juniorfilm. V pátek od 8.30 hodin uvidí zájemci školní soutěžní filmy Zlatého slunce a kreslené pohádky Josefa Nykla. Od 16 hodin v pátek a od 9 hodin v sobotu potom následuje projekce soutěžních snímků z Juniorfilmu – Memoriálu Jiřího Beneše. Vstup na obě akce je zdarma.

Horní Malá Úpa – Lyžníci v historických kostýmech vyrazí o víkendu na tratě v krkonošském areálu Pomezky. Čeká je slalom, paralelní slalom, pro děti jsou přichystány soutěže bez lyží. Začátek je v sobotu v 10.30 hodin, po 17. hodině zvou organizátoři všechny účastníky na party.