Ze soutěže „ O pohár ze zámku" v Kolíně, která se konala 26. a 27. března si přivezly juniorky st. Nikola Malachová a Pavlína Klučková zlatou medaili, v duu klasika získala dvojčata Tereza a Barča Prosecké stříbrnou medaili, v sólu klasika a v twirlingu vybojovala Zuzana Dvořáková dvě stříbrné medaile a Nicol Matoušková obsadila jako nejmladší ve sloučené kategorii A+B krásné čtvrté místo.

Dne 2. dubna proběhla mezinárodní soutěž v Brně „O brněnskou dračici", kde se náš nejmladší oddíl dětí - Jahůdky vůbec nenechal zahanbit a sbírku medailí rozšířil o bronz. Poprvé na této soutěži vystartoval mix ( hůlky s pompony), což jsou juniorky a zaslouženě získaly stříbrnou medaili. Jejich snahu nakonec korunovala i další medaile a to zlatá za mini formaci.

Dne 9. dubna proběhla celorepubliková soutěž pod názvem „Všetulská hůlka" ve městě Holešově. Zde musíme vyzvednout nádhernou atmosféru soutěže v prostorách zámku, kde pro všechny skupiny mažoretek (přes 600 soutěžících) byl připraven krásný uvítací ceremoniál.

Naše děvčata zde předvedla dokonalé výkony a podle rčení:„Těžko na cvičišti, lehko na bojišti" brala soupeřkám s úsměvem jednu medaili za druhou. Na tuto soutěž jsme vyjeli se 6ti sestavami a dovezli jsme si 5 medailí a to 4x zlato, 1x bronz a jedno pěkné čtvrté místo. O zlaté medaile rozšířily naši sbírku juniorky (mini formace), kadetky (mini formace), naše šikulky Jahůdky a velká formace, která oslnila porotu sestavou na téma Ledové království. Bronzovou medaili získaly za mix Střípky1 (juniorky) a 4. místo získala děvčata za sestavu velké formace.

24. dubna se uskutečnila celorepubliková soutěž v Třinci na sóla a dua. Naše děvčata neváhala a odjela, i když se konala ve městě vzdáleném 180 km a v neděli odpoledne. Nikola Matoušková za klasiku ml. kadetka získala stříbrnou medaili, Zuzana Dvořáková za starší kadetky bronzovou medaili.

Již druhým rokem se účastníme Mia festivalu aneb děti fitness proti drogám, který se uskutečnil 30. duba v Olomouci, bylo to semifinálové kolo s postupem do pražské Lucerny. Soutěžili jsme jak ve formacích, tak i v mini formacích, duech i sólech. Sřípky 3 jsou naše nejmenší děti a přivezly si za svoji kategorii zlatou odměnu. Střípky 2 ve formaci si za kategorii kadetka i s naším mažoreťákem Danielem vybojovali stříbrnou odměnu, také za mini formaci další stříbro. Střípky 1 za kategorii juniorky starší si přivezly stříbro. Ve formaci na téma Ledového království, která je složená z kadetek a juniorek, si odvezly děvčata zlatou odměnu.

Ani sóla a dua nezůstala pozadu. Zuzka Dvořáková získala hned 2x zlatý pohár a to za klasiku a twirling. Nikola Schönová za klasiku bronzovou medaili. V duu: Nikola Malachová a Pavlína Klučková za klasiku stříbrnou medaili, a za twirling v duu Pavlína Klučková a Denisa Bubeníková si odvezly také stříbro.

Všem děvčatům-mažoretkám a chlapci patří veliký dík za krásnou reprezentaci oddílu Střípky a města Moravská Třebová, za jejich snahu, píli a odhodlání účastnit se důležitých republikových soutěží s tím, že stát na stupních vítězů je obrovská radost, která je pak odměnou pro všechny.

Eva Kalábová