Policejní mluvčí Eva Maturová už v pondělí Chrudimskému deníku potvrdila, že policie vyšetřuje událost, při které mělo dojít k usmrcení psa v Luži. Konkrétnější ale tehdy být nechtěla.

„Prozatím nemohu uvádět žádné bližší informace, učiním tak až po případné dohodě s kriminalisty, kteří mají uvedenou záležitost na starost,“ sdělila Eva Maturová. Stejnou odpověď pak obdržel Chrudimský deník opět i v úterý, kdy zmíněnou tiskovou mluvčí zastupovala její kolegyně Renata Štěpánková. Také ona se odkázala na prozatím chybějící svolení kriminalistů.

Smutný konec

O osud nebohého zvířete se z vlastní iniciativy zajímala přímo na místě rovněž Diana Šlechtová, která ve svém zařízení Heaven Ranch poskytuje v Luži soukromý azyl všemožně týraným a opuštěným psům. Podle ní byl pes usmrcen otcem majitele objektu.

„Získala jsem pár informací od pána, který v obci bydlí a dotyčného vraha zná. Sdělil mi, že s tím dotyčným nikdy nebyla normální domluva. Je to místní kovář a pes, který patřil jeho synovi, zde velmi často pobíhal. V poslední době měl prý muž vážnější problémy a tímto činem si s největší pravděpodobností chtěl vybít zlost na celý svět. Pejsek měl prý rozedrané tlapky jak se bránil,“ sdělila Diana Šlechtová, kterou hlavně mrzí, že se o možných problémech nedozvěděla dřív.

„Kdoví, třeba bych ještě tomu pejskovi mohla nějak pomoci,“ říká žena, která je v širokém okolí známá svým laskavým, nezištným a obětavým vztahem ke všemu živému.

Diana Šlechtová poté poukázala i na neomalené jednání údajného pachatele, ke kterému mělo dojít zanedlouho po činu.

„Dostavil se do místní hospody a tam se chvástal, že to policajtům pěkně řekl a že z toho stejně nic nebude,“ doplnila Diana Šlechtová. 

Ilustrační foto
Řidič srazil chlapce a ujel