V letošním roce se zřizovatel město Třemošnice soustředilo na opravy uvnitř. Během doby, kdy si děti užívaly letních dnů, se uvnitř pilně pracovalo. Celkovou opravou prošlo sociální zařízení ve třídě Jahůdka. S ohledem na normu pro vybavení hygienických zařízení bylo nově instalováno 6 toalet, v umývárně stejný počet umyvadel a dostatek věšáků na ručníky. Přestože jde o sociální zařízení, i zde vládne barevnost a hravost typická pro dětský svět. Lité podlahy jsou zdobeny motivem barevných kaněk, na stropech a stěnách zaujmou obrázky s motivy džungle nebo plyšové opičky.

Město Třemošnice začalo v září s opravou plotu, který je beze změny (kromě nátěrů) od roku 1977, kdy byla školka postavena. Plot už byl ve velmi špatném stavu, nad svahem se bortila podezdívka, místy vypadávala plotová pole, a tak hrozilo, že pokud by se někdo o plot opřel, spadl by ze srázu dolů.

A co plánují ve školce do budoucna? „Do budoucna plánujeme zaměřit se na zahradu a venkovní vybavení,“ říká ředitelka Mgr. Ludmila Marková. To zahrnuje nové herní prvky pro děti jako mlhoviště s 3D valem, herní hřiště 6 x 10 metrů z polyuretanového povrchu SmartSoft včetně dojezdu pod skluzavkou. Využito bude nově i svahu, na kterém bude udělaná šikmá „horolezecká stěna“ pro děti.

Zdeněk Sasín ml.