„Chceme podpořit zdravotníky i pacienty. Bojují proti zákeřnému nepříteli a my můžeme pomoci třeba tím, že v lesích vybereme a zdarma dovezeme na konkrétní oddělení všech nemocnic s covidovými pacienty vánoční stromek. Myslím, že je teď důležitý každý projev sounáležitosti a solidarity,“ řekl generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček.

Stromky pro nemocnice pocházejí z prořezávky, běžně by skončily v prodeji za cenu kolem stokoruny. Takhle se dostanou k těm, kteří potřebují potěšit. „Máme za pár dní od zveřejnění zprávy ohlasy ze všech krajů republiky. Větší nemocnice potřebují stromků desítky, jiné objednávají po kusech. Každopádně je zájem značný,“ uvedla mluvčí Lesů ČR Eva Jouklová.

Stromky je možné objednat do 30. listopadu do 10 hodin na www.stromkydonemocnic.cz.

Nabídka platí pouze pro nemocnice, které ošetřují koronavirové pacienty. Na domovy důchodců se dárek v podobě jehličnanu zdarma nevztahuje.

Ponurost i barevnost podzimního lesa zachytil svým fotoaparátem Zdeněk Dočkal.
OBRAZEM: Ponurost i barevnost podzimního lesa

„Myslím, že je to dobrý nápad, hlavně milý. Zdravotníci i pacienti potřebují pohladit na duši,“ řekla pětapadesátiletá Hana V., která s covidem strávila dva týdny v Pardubické nemocnici.