Zkratka 3PK v sobě skrývá název uskupení – Pro prosperující Pardubický kraj. Podle lídra kandidátky a úřadujícího hejtmana Pardubického Kraje Martina Netolického však ústup od „trade mark“ ČSSD neznamená, že se sociální demokracie nechce v krajských volbách „vézt“ na celorepublikově klesajících tendencích strany.

„O našem záměru jsem mluvil s celostátním vedením. Tomu se tento koncept velmi zamlouvá. V žádném případě to však neznamená, že se za značku ČSSD stydíme, jen rozšiřujeme své působení, kdy je naše kandidátka založena na osobnostech, které již něco dokázaly,“ nechal se při představení nového subjektu na politické mapě kraje slyšet hejtman Netolický a dodal: „Sociálním demokratem jsem byl, jsem a i nadále budu.“

Lídra kandidátky doplnil i předseda hnutí Společně pro kraj Petr Fiala: „Naším cílem je navázat na úspěšnou krajskou politiku posledních let. Dlouhodobě kladně vnímáme práci Martina Netolického a i svým dílem chceme pomoci s rozvojem regionu, ve kterém žijeme. Celá kandidátní listina nového uskupení má celkem 50 jmen (20 jmen včera hnutí představilo), z nichž ČSSD nominovala sedmadvacet lidí. Třiadvacet jmen poté navrhlo politické hnutí Společně pro kraj.

„Téměř polovina kandidátů, které budeme postupně veřejnosti odkrývat, pak není členem žádného politického hnutí, ani strany,“ dodal hejtman Netolický, který by jako úspěch ve volbách bral 15 procent hlasů. 

Ilustrační foto
Nový jízdní řád se od stávajícího moc lišit nebude. Vyjedou ale modernější vlaky