Nová zimní sezona v krkonošském středisku je od soboty zahájena. Hned první den nabídl návštěvníkům nejen lyžování na svazích Lysé hory, ale i zábavné programy a spoustu zážitků.

Během zahájení sezony ve Skiareálu Rokytnice nad Jizerou si na své přišel opravdu každý. Milovníci lyžování, děti i jejich rodiče. Úplně první lyžaři zařízli hrany lyží do rokytnického sněhu již v pátek 13. prosince.

„Věřím, že nám toto datum přinese štěstí v celé zimní sezoně 2013/2014," usmíval se ředitel skiareálu Jiří Krtička.

„V sobotu jsme sezonu zahájili společně s Krakonošem oficiálně. Věříme, že i program, který jsme připravili, návštěvníky zaujal a že pro mnohé to bude zajímavá inspirace, kam letos vyrazit s dětmi na lyže, " dodal Jiří Krtička.

Zahajovací víkend proběhl za omezeného provozu střediska a v provozu tedy jsou lanová dráha Horní Domky a oblíbené dětské vleky Kaprun I a Kaprun II.

„Lanovku na Lysou Horu a zbytek vleků se budeme snažit spustit v průběhu následujícího týdne tak, abychom v pátek 20. prosince byli plně připraveni na báječnou vánoční lyžovačku." prozradil ředitel areálu Jiří Krtička.

Stejně jako o zahajovacím víkendu bude po celou sezonu platit, že děti do 6 let lyžují ve Skiareálu Horní Domky zdarma. Celá sobota od 10 do 15 hodin patřila nejen dětem, ale i jejich rodičům. Opravdovou senzací se staly závody na bobech Zipfy. Děti měly za úkol projet vytyčenou slalomovou trať v co nejrychlejším čase, dospělí pak soutěžili o tzv. „Best trick", tedy o to, kdo na bobu předvede nejodvážnější kousek. Závodníků se přihlásilo tolik, že klání probíhalo po celý den. Není se vlastně čemu divit, soutěžilo se totiž o luxusní ceny o boby od Zipfy, permanentky od Skiareálu Rokytnice nad Jizerou a energy drinky od FAKEERa.

Nakonec si odnesli něco všichni. Každý, kdo v sobotu lyžoval v Rokytnici, se mohl nechat vyfotit. Nikon partner Skiareálu Rokytnice nad Jizerou zachycoval všechny zážitky a všem na místě fotky zdarma vytiskl. „Je třeba ocenit kreativitu a výkony mnoha návštěvníků, kteří při focení bavili nejen sebe. Ostatně se každý může podívat do fotogalerie i na Facebook," upozornil ředitel Krtička.

Energy drink FAKEER a jejich bar na sněhu se celý den staral o pitný režim rodičů a dodával jim energii nejen k hlídání ratolestí. Jak už ředitel Skiareálu zmínil, sezónu tradičně zahájil Krakonoš. Toho budou návštěvníci od letošní zimy vídat ve Skiareálu v Rokytnici nad Jizerou častěji. Má za úkol dohlížet na bezpečnost na sjezdovkách a pomáhat lyžařům v nesnázích. Každý zájemce může vládce hor zastavit, prohodit s ním pár slov a nechat se třeba i vyfotit.

Večerní program zahajovacího víkendu uzavřela FAKEER party v music baru Šnekolend. Jako hvězda večera vystoupila legenda české taneční scény Pavel Krejdl. Výborná zábava, skvělé pití a nádherné hostesky… i to byla víkendová Rokytnice nad Jizerou. (jl)