Jak se vyplatí mít samé jedničky se přesvědčil i jeden ze školáků z Pardubic. Ten s vysvědčením nastoupil do vlaku na Českou Třebovou, kde ale souprava neměla v plánu stavět. „Po dohodě s průvodčí, jsme tam vlak zastavili, když má ty samé jedničky…" uvedl na twitterovém účtu jeden z železničních dispečerů.

Událost potvrdila Deníku i mluvčí Českých drah. "Mimořádná zastávka rychlíku EuroCity se v pátek dopoledne skutečně v České Třebové odehrála. Vlak přijel do stanice s předstihem proti jízdnímu řádu, krátce kvůli školákovi zastavil a stanici do minuty zase opustil. Nedošlo tedy ani ke zpoždění," uvedla Monika Bezuchová.

Mimořádná zastavení vlaků nejsou běžná a rozhodně ne vždy technicky možná. "Zde však šlo o malé dítě ze základní školy. Chlapec hned po vyjetí z Pardubic zjistil, že je ve špatném vlaku a obrátil se s žádostí o pomoc na vlakovou četu. Náš vlakvedoucí pak s ohledem na věk a bezpečí dítěte zařídil opravdu mimořádné zastavení v České Třebové. A svou roli možná sehrálo i to, že na vysvědčení měl opravdu samé jedničky," doplnila milou příhodu Monika Bezuchová.

Žáčci ve třídě I. A na pardubické Základní škole Dubina obdrželi svá první školní vysvědčení.
Vysvědčení jsou rozdána, začínají prázdniny