V kategorii seniorů byla situace vcelku jasná. Na nejvyšší příčce zůstal hegemon posledních let Hartmanice. „Tento tým svůj výkon vyšperkoval novým rekordem ligy 15,51, ze závodu v Lubné,“ poznamenal moderátor večera Jakub Paulíček. Na druhém místě skončila Oldřiš a třetí pak byly Velké Opatovice.

V kategorii žen byly výsledky nejtěsnější za celou historii ligy, jelikož o vítězce této kategorie rozhodoval pouze jeden jediný bod. Šťastnější v tomto ohledu byla děvčata z Desné, kterým se na posledním závodě podařilo těsný náskok uhájit. Druhé místo obsadila děvčata z Nedvězí, která po nepodařeném začátku sezony mohutně dotahovala, ale nakonec to nestačilo. „Pouze tato dvě družstva dokázala v letošním roce předvést čas extraligové úrovně pod 17 vteřin a to na závodě v Desné 16,92 resp. 16,96,“ řekl Jakub Paulíček. Na stupních vítězů skončila i Polička, která si připsala nejlepší umístění v historii.

V kategorii mužů byla situace jasná od prvního závodu, kdy se na domácí půdě ujal vedení v seriálu Široký Důl a za celý rok ho nikdo ve vedení neohrozil. Borci ze Širocka si vítězství v celém seriálu zajistili už na předposledním závodě v Perálci, kdy se prezentovali nejlepším útokem sezony (16,86). Druhé místo obsadil obhájce trofeje Chrastavec, který dokázal zvítězit v předchozích třech ročnících. Bronzovou pozici vybojovali muži z Desné.

V letošním roce se liga skládala z 11 závodů, přičemž dva z nich byly mimo svitavský okres. Letošní rok byl určitě nejúspěšnějším rokem už patnáctileté historie okresní ligy. Celkem se ho zúčastnilo 6 veteránských, 23 ženských a 54 mužských družstev.