Jmenuje se Go Flyease. Místo tkaniček je do ní zašit pružný pásek, který umožňuje botě se roztáhnout a stáhnout při jejím nasazovaní a sundávání. Do boty se dá lehce vklouznout – stejně jako do již zmíněných bačkůrek. K vyzutí pomůže druhá noha, která sešlápne patu sundávané boty. Tedy pro většinu lidí zcela běžný zouvací úkon.

Je možné cestovat časem? Vědci zkouší nové a nové výzkumy.
Vědec přišel na to, jak cestovat časem. Výzkum jeho slova potvrdil

Boty začne Nike podle televize CNN prodávat 15. února a cena není věru lidová – za 120 dolarů, tedy přes 2600 korun. Pořídit si ji v první vlně budou moci pouze členové věrnostního programu Nike a koupit půjde pouze přes internet. Mimochodem, členství v Nike klubu je bezplatné.  Širší prodeje jsou plánované až na konec letošního roku.

Pohodlí na prvním místě 

Nové najky přicházejí v době, kdy spotřebitelé upřednostňují pohodlí. Je to například patrné z posledních příjmů firmy Crocs – plastové, děrované pantofle kroxky jsou u nás rovněž značně oblíbené. Společnost oznámila 55procentní nárůst příjmů a zároveň předpokládá, že rok 2020 bude pro ni nejlepším prodejním rokem za dobu její existence.

Turbínu vynalezl na počátku minulého století profesor brněnské techniky Viktor Kaplan.
Hromosvod i léky na AIDS. Češi toho dali světu mnoho, o něčem lidé ani netuší

Prodej Go Flyease pouze přes vlastní webové stránky také zapadá do současné strategie společnosti Nike. Tedy preference přímého prodeje před maloobchodním prodejem přes třetí strany. Sportovní gigant v prosinci oznámil, že jeho on-line prodeje vzrostly v posledním čtvrtletí loňského roku o 84 procent. Lidé nejvíce kupovali produkty pro fitness a neformální obuv.

Zdroj: Youtube