Sportovní park 
KDY: do 16. srpna 
KDE: park Na Špici, Pardubice 
ZA KOLIK: vstup zdarma, hrací karta 80 Kč 

Sportovní park v Pardubicích (v parku Na Špici) nabízí řadu aktivit pro malé i velké sportovní nadšence. Na 17 stanovištích jsou připraveny sporty od bojových přes míčové hry, až po tanec a vodní aktivity jako veslování nebo kanoistika. Své místo má v parku i vědecko-technický koutek či Dostihový spolek. Díky hrací kartě mohou malí i velcí sbírat záznamy o zdolání jednotlivých disciplín – za zdolání 12 sportovních disciplín obdrží diplom se svým jménem a za zvládnutí 16 disciplín medaili. Karta je v prodeji v pardubickém infocentru za 80 korun, zakoupíte ji také na místě přímo na pokladnách. Vstup do Sportovního parku je zdarma. Potrvá do 16. srpna. 

Michal Hrůza v Automatických mlýnech
KDY: sobota 15. srpna
KDE: Automatické mlýny Pardubice
ZA KOLIK: 390 Kč

V sobotu 15. srpna zahraje v Automatických mlýnech zakládající člen skupiny Ready Kirken Michal Hrůza společně se svou Kapelou Hrůzy. Koncert zahájí v 19 hodin předskokan No Heroes, popová kapela z Berouna, Hrůza vystoupí ve 20 hodin. Lístky je možné zakoupit online v síti Xticket ze 390 Kč. V pátek publikum v Automatických mlýnech potěší koncert slovenské rockové kapela z Nitry Horkýže Slíže. V 19.15 hodin vystoupí jako host punkrocková kapela Kohout plaší smrt z Liberce. Areál je otevřen od 18 hodin.

Friends Fest 2020
KDY: sobota 15. srpna
KDE: závodiště Pardubice 
ZA KOLIK: předpodej 300 Kč, na místě 400 Kč

Multižánrový zážitkový open-air festival Friends Fest 2020 odstartuje již popáté 15. srpna na Dostihovém závodišti v Pardubicích. Návštěvníci budou moci obdivovat americké automobily a motocykly, dopřát si poctivé, typicky americké pochutiny jako hamburgery či steaky, dozvědět se o vojenské historii a technice, poslechnout si blues, country či rock’n roll v podání českých kapel a zavítat do světa westernu a indiánů. Na programu jsou i módní stylové přehlídky a různé soutěže. Pro děti je připraven netradiční dětský den s mnoha zajímavými atrakcemi. Celý festival bude moderovat Martin Dejdar s Petrem Vackem. Vstupenky jsou v předprodeji do 14. srpna za 300 korun na osobu, na místě budou už za 400 korun.

Kouzelnické představení Davida Kopeckého
KDY: sobota 15. srpna
KDE: Muezum kouzel Pardubice
ZA KOLIK: 119 korun pro dospělé a 59 korun pro děti

Pardubický klub kouzel a magie připravuje pravidelné programy kouzelnických vystoupení. V sobotu 15. srpna se mohou diváci těšit na představení Davida Kopeckého, které začne ve 13 hodin v prostorech Muzea kouzel v Pardubicích. Po představení proběhne komentovaná prohlídka Muzea kouzel. Vstupné činí 119 korun pro dospělé a 59 korun pro děti. 

Sezemická lávka 
KDY: sobota 15. srpna 
KDE: Sezemice 
ZA KOLIK: 20 Kč 
Již po osmašedesáté změří své síly malí i velcí odvážlivci na jízdě přes řeku Loučnou na kole nebo na trakařích. Registrace závodníků začíná po 13. hodině. Samotné závody budou odstartovány ve 14 hodin. Symbolickým vstupným 20 korun přispívá každý divák na činnost našich fotbalových oddílů mládeže. Přítomní budou moci ochutnávat a vybrat také nej… sezemického močáka, malí i velcí si mohou zdarma vyzkoušet jízdu na paddleboardech na řece. Na své si přijdou také milovníci pouťových atrakcí.

Úherčický sekáč
KDY: 15. srpna 
KDE: Úherčice (Chrudimsko) 
ZA KOLIK: zdarma 

Obec Úherčice Vás zve na 6. ročník soutěže v kosení louky. Závodu se zúčastní přeborníci z celé České republiky, např. z Jižních Čech, Orlických hor. Loni mezi soutěžícími byl i reprezentant slovenské Prievidzi Marek Hedvigy, který soutěžní klání vyhrál za neuvěřitelné 3 minuty a 50 vteřin. Soutěžní díl seká soutěžící celý jednou kosou. Pouze v případě přetržení kosy, nebo zlomení kosiště, lze vadný díl vyměnit. Zápis soutěžících je v 16:00, start soutěže v 17:00. Kromě soutěže v kosení trávy bude možnost svezení na koni. Vstupné a startovné na akci je zdarma. 

Keltská bašta
KDY: 15. a 16. srpna 
KDE: Nasavrky

O víkendu můžete ochutnat speciality keltské kuchyně. Společně se naučíte, jak vařili naši předkové. Poznáte dříve běžné, ale dnes již prakticky zapomenuté pokrmy. Uvidíte, jak Keltové uměli hodovat a užívat si života. Akce se koná v Keltském skanzenu Nasavrky za každého počasí, otevřeno od 10:00 do 16:00. Občerstvení zajištěno. Program: 10:30 a 14:00 Přednáška na téma stravování v době železné; 11:00 a 14:30 Komentovaná prohlídka skanzenu; 11:30 a 15:00 Pečení chleba v hliněné peci; 13:00 a 15:30 Ochutnávka keltských nápojů.

Staročeská pouť v Ústí nad Orlicí
KDY: od 14. do 16. srpna 
KDE: park Kociánka

Od pátku do neděle bude v parku Kociánka již 95. staročeská ústecká pouť. Pořadatelé pro návštěvníky připravují tradiční pouťové atrakce, stánky s občerstvením a s pouťovým zbožím, dětská divadélka, výstavy, ukázky řemesel, tenisový turnaj či pouťovou zábavu. V sobotu se příchozí mohou zúčastnit i doprovodného programu v zahradě Hernychovy vily v podobě sochařské dílny a různých atrakcí, v neděli si děti užijí pohádku Perníková chaloupka a taneční soutěže s bublinovou show.

Modelářský klub
KDY: sobota 15. srpna
KDE: Modelklub Svitavy

Modelářský klub Svitavy v sobotu slavnostně otevře novou sportovní dráhu pro RC modely aut ve svých prostorách Modelklubu v ulici Hálkova 19. „Návštěvníky čeká skvělá podívaná na profi rádiem řízená auta, která pojedou v průběhu dne Mistrovství České republiky,“ zvou pořadatelé z modelářského klubu. Nebude chybět ani ukázka akrobacie modelů letadel nebo minibiků, dál je na programu závod dětí z modelářského kroužku. Občerstvení zajistí organizátoři. Vstupné na celodenní akci je zdarma.

Spanilá jízda 
KDY: sobota 15. srpna 
KDE: okres Ústí nad Orlicí 

V sobotu se uskuteční spanilá jízda vojenské techniky okresem Ústí nad Orlicí. Kolona vozidel vyjede v 8.30 z Králík, pojede přes Jablonné nad Orlicí, Žamberk, Letohrad, Ústí nad Orlicí, Českou Třebovou, Lanškroun, Červenou Vodu a Dolní Moravu zpět do Králík (17.15 až 17.45 Velké náměstí Králíky).